Male eller ikke male kjøkkenfrontene? (del 1 av prosjektet er her: https://nr14.wordpress.com/2010/07/13/kj%c3%b8kkenprosjekt-del-1/ )

Disse kirsebærfrontene er egentlig veldig så fine….men de er mørke.

Å male ett såpass nytt kjøkken til en lysere farge er ikke enkelt å beslutte. Males frontene, så er det liksom gjort. Da nytter det ikke å angre seg etterpå.

Hele kjøkkenrommet, spisestue og stue i dette huset henger sammen. Tegningene er lagt ut i «kjøkkenprosjekt del 1».  Hvitmalt panel i taket med skrå. Latte-farge på veggene som har panel. Kjøkkenkroken virker litt «tung» i hjørnet sett i forhold til resten, men det er også det eneste å «pirke» på.

På bildene under her ser en helt klart hvordan maling kan forandre et helt rom.

Disse bildene er hentet fra TV2 – Tid for hjem. Trykk på linken under for å se flere bilder
http://www.tv2underholdning.no/tidforhjem/lager-nytt-kjoekken-uten-aa-kjoepe-nytt-3224425.html

Link til artikkelen i Viivilla hvor bilde er hentet fra: http://tiny.cc/k4cn2

 

Endra litt i forhold til tegninga i kjøkkenprosjekt del 1 og fjerna det som er montert som vinreoler i overskapsrekke ved ventilator. Her fremstår den like hvit som om den var hvitmalt eller sprøytelakkert hvit:) Mosaikkfliser mellom overskap og benkeskap pluss hele veien opp rundt ventilatoren. Det skaper litt mer «luft» uten å gjøre de helt store inngrep på eksisterende kjøkkeninnredning.

Som et alternativ til flis på hele veggen så kan det også brukes tapet og heller feste herda glassplate mellom overskap og underskap. Masse muligheter også her. Med en helt hvitmala kjøkkeninnredning, hvitt tak og latte-farga vegger så kan en tillate seg noen krumspring på veggen. Denne linken kan også sjekkes ut: http://www.okside.no/kjokkenkolleksjon.php En billigere løsning vil være å bare få tilpasse ei plate av herda glass hos et glassmesterfirma og legge tapet bak….men gjerne tapet på hele den høye endeveggen hvis det først skal brukes:) F.eks denne som heter Little leaves fra Ferm Living

http://www.tapetgalleriet.no/default.pl?showProduct=2825&pageId=259 

Hos Tapetgalleriet går det også an å bestille tapetprøver.

En kan som alternativ tilføre en tapet med noe farge i, men har prøvd å gjøre dette veldig nøytralt  slik at en heller kan ha det litt tidløst og enkelt. På den måten kan en variere masse med farger på ting som står på kjøkkenbenken, farge på krukker etc. Ta igjen samme fargen i noen puter i sofaen for å sy det hele sammen enkelt og greit. Fra før av vet jeg at sofasalongen er i sort skinn. Eksisterende fliser over kjøkkenbenken kan også males med vellykka resultat. Vaske de med salmiakk, deretter heftgrunn og til slutt maling. Oljemaling eller gulvmaling.

På bildene nedenfor har jeg flytta ventilatoren til kjøkkenøya sånn at det blir en kokeøy:) I tillegg har jeg tatt bilder med helt forskjellige typer tapet for å vise hvor forandra rommet kan bli:

Første eksempel med mørk brun tapet mønstret

Andre eksempel er en tapet med røde blomster

Tredje eksempel er en ganske nøytral tapet med enkelt mønster:

Som allerede nevnt så er det utrolig masse tapeter å velge i og på dette kjøkkenet hadde jeg nok valgt tapet på endeveggen der isteden for flis for å friske opp litt.

Så er spørsmålet igjen da…..male eller ikke male den kjøkkeninnredninga?? Tapet eller flis på veggen? Hva ville andre ha gjort??

Det kommer mer i kjøkkenprosjekt del 3:) Håper jeg rekker å poste det imorgen

Reklamer