Glemte å ta bilder under hele denne seansen men på dette bildet er et lag med laminatgulv fjerna og deretter ble det avdekka et knallblått vegg- til veggteppe. Baksiden av teppegulvet hadde gått fullstendig i oppløsning og på dette mobil-bildet er masse av det sorte gummi-støvet allerede fjerna. Det lukta også litt ille så utrolig godt å få det ut av huset:)

 

Neste lag som kommer til syne er et linoleums gulv. Det har sikkert vært veldig flott en gang, faktisk så flott at forrige eier har fylt i en bit pga skade eller slitasje sånn at de kunne slite litt lenger på det. Biten som er innfelt er av en helt annen type linoleum. For at biten skulle sitte skikkelig godt så har de slått det fast med masse småstifter. Flere sånne biter er innfelt rundt omkring.

Under linoleumen var det en type grå papp som såvidt hang sammen.

Bildet over her er av overgangen mellom anretningen og stua. Gulvet i anretningen har ikke vært malt i det hele tatt.

Gulvet både på stua og på soverommet har vært malt brunt og det er tydlig at de har forsøkt å avrette det litt før de la linoleum. Bildet er mot avslutning inn mot den ene brannmuren.

I dette hjørnet sto det en kombinert ved-/oljefyr som dekka hele hjørnet.

Mot ytterveggen over karnappet i 1. etg. så var vi nødt til å hive ut stubbloftsleira i gulvet for å etterisolere. En kuldebro som var veldig merkbar i vinter er nå fjerna:) Vindtett papp, isolasjon på plass og deretter ble det gamle gulvet lagt pent på plass. Ytterveggen ble utlekta etterpå.

Dette bildet er faktisk litt spesielt……tja litt likt de andre ja, men ikke helt. Bildet er et bevis på at når en renoverer hus så blir det noen ganger litt merarbeid;( Bildet viser overgangen ut til entreen ved inngangsdøra til leiligheten her oppe. Entreen skulle vi IKKE pusse opp iår men siden døra mellom entre og stue er fjerna så skal det nye gulvet legges sammenhengende mellom rommene. Det blir penest men gir mer jobb. Ting vil derfor ta enda litt lengre tid, men med gammelt hus så går det ikke an å ha det travelt. Nå skal vi vurdere hvor mye i entreen vi skal pusse opp i denne omgang. Problematikken er knytta til enda et soverom i samme etasje som ikke er pussa opp og strømtilførsel….gjøre nå eller vente…Entreen har en del koblinger i taket vi ikke kommer utenom hvis taket også der skal senkes for ekstra isolasjon. Mye mulig vi venter med taket i entreen. Vi får se;)

 

Reklamer