I vinter greide jeg ikke å dy meg lenger. Jeg ville sjekke om det var skyvedører i åpningen mellom de 2 rommene som vi nå pusser opp. Rommene har vært stue og finstue men finstua har vært brukt som soverom i de siste årene. Åpningen mellom rommene har vært tetta og det var innsatt en vanlig dør.

 

Et skikkelig stygt hull ble laga med det jeg hadde for hånden og med ei lommelykt i tillegg så kunne jeg gjennom hullet se det jeg ønska å se:))))) Gamle skyvedører med speilprofiler:)))

Vi fikk lirka de frem sammen med masse støv. Gubben var litt «lunken» til å beholde dørene men dette er blant de tingene som ikke trenger noen diskusjon. Dørene SKAL brukes ja. Litt snålt å bli sååå glad for et par gamle skyvedører, men sånn  er det bare:)

Skinnesystemet de henger på er kjempesolid men det trengs litt smurning for at de skal rulle litt lettere.

Mellom rommene kommer de til å bli veldig fine når vi får pussa og pynta litt på de. Stilig hvit skal de males men først må diverse skader ordnes litt. Det er litt fristende å male de i en FARGE isteden for hvit. Hvitt er kjedelig men lekkert. En farge kunne blitt sprekt og lekkert. Må tenke litt og snakke litt med frøkna som skal bruke denne stua. Hun ferierer på hundeskole akkurat nå så satser på at hun klikker innom mors blogg for å bli oppdatert på fremdrift her hjemme og for å være med på avgjørelsen;) Flittig lisene laga jo en farge for Kluør-kjeden som heter HÅP: http://www.kulor.no/slik-bor-vi/kuloer-presenterer-bloggernes-farger-article571-149.html 

Litt høy glansgrad og den fargen der kunne blitt temmelig bra. Tapeten som skal brukes på den ene veggen i stua er lysegrå med sorte grener og litt hvitt. Bloggpost her: https://nr14.wordpress.com/2010/06/26/ny-tapet-i-stua/ Tapeten vil fungere veldig bra mot den fargen. Forøvrig blir alt hvitt og eggehvitt.

Dette hullet har kabel-mannen ordna uten tanke for at veggen skjulte «skatter»;)

Noen vil kanskje synes at dette ikke er særlig pene dører, men jeg synes disse dørene har sjarm i massevis og vil ikke ha noen andre dører her;) …..og det har gubben også skjønt;)

Reklamer