Skyvedører med «sjarm»:)

I vinter greide jeg ikke å dy meg lenger. Jeg ville sjekke om det var skyvedører i åpningen mellom de 2 rommene som vi nå pusser opp. Rommene har vært stue og finstue men finstua har vært brukt som soverom i de siste årene. Åpningen mellom rommene har vært tetta og det var innsatt en vanlig dør.

 

Et skikkelig stygt hull ble laga med det jeg hadde for hånden og med ei lommelykt i tillegg så kunne jeg gjennom hullet se det jeg ønska å se:))))) Gamle skyvedører med speilprofiler:)))

Vi fikk lirka de frem sammen med masse støv. Gubben var litt «lunken» til å beholde dørene men dette er blant de tingene som ikke trenger noen diskusjon. Dørene SKAL brukes ja. Litt snålt å bli sååå glad for et par gamle skyvedører, men sånn  er det bare:)

Skinnesystemet de henger på er kjempesolid men det trengs litt smurning for at de skal rulle litt lettere.

Mellom rommene kommer de til å bli veldig fine når vi får pussa og pynta litt på de. Stilig hvit skal de males men først må diverse skader ordnes litt. Det er litt fristende å male de i en FARGE isteden for hvit. Hvitt er kjedelig men lekkert. En farge kunne blitt sprekt og lekkert. Må tenke litt og snakke litt med frøkna som skal bruke denne stua. Hun ferierer på hundeskole akkurat nå så satser på at hun klikker innom mors blogg for å bli oppdatert på fremdrift her hjemme og for å være med på avgjørelsen;) Flittig lisene laga jo en farge for Kluør-kjeden som heter HÅP: http://www.kulor.no/slik-bor-vi/kuloer-presenterer-bloggernes-farger-article571-149.html 

Litt høy glansgrad og den fargen der kunne blitt temmelig bra. Tapeten som skal brukes på den ene veggen i stua er lysegrå med sorte grener og litt hvitt. Bloggpost her: https://nr14.wordpress.com/2010/06/26/ny-tapet-i-stua/ Tapeten vil fungere veldig bra mot den fargen. Forøvrig blir alt hvitt og eggehvitt.

Dette hullet har kabel-mannen ordna uten tanke for at veggen skjulte «skatter»;)

Noen vil kanskje synes at dette ikke er særlig pene dører, men jeg synes disse dørene har sjarm i massevis og vil ikke ha noen andre dører her;) …..og det har gubben også skjønt;)

6 thoughts on “Skyvedører med «sjarm»:)

 1. ÅH – snakk om å være heldig! Det huset ditt er jo et skattekammer. På Lunheim finner vi ikke de store overraskelsene anna enn noen tømmerstokker som er råtne. Skal snart dra bort og ta noen nye bilder. To vegger til er straks ferdig panellert, utvendig. Det går jo sakte fremover med oss. Snart er også hele 2.etasje strippet for lettvegger osv… Etterhvert skal bare tømmerkassa stå igjen. Klar for ny rominndeling.

  Virkelig kjekt at du er tilbake! Ser du har postet en del innlegg jeg ikke har lest ennå, tar det kanskje i kveld.

  Ha en fin dag og kos deg med dørene dine…hehe

 2. Så heldig at det var skyvedører under alt da. Ja og dere må jo beholde dem. Så nydelig og originale til huset. Vi har bare de gamle dørene her også og de hører med. Er så spennende å følge med deg, for det kommer til å bli så flott :)

  Ha det fint.

  Klem
  Randi

 3. Godt å se at du er på nett igjen!;) Lekker skjult skatt – heeerlig:) Må si meg litt enig når det gjelder farger. Hvitt er «safe» og pent – men alltid spennende med innslag av farger. Vi kommer IKKE til å kun gå for hvitt…;)

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s