Furte bua

Furte bua kaller jeg denne bua som er under bygging. Gubben kaller den for Gildehall.

Gubben skulle absolutt ha en liten gildehall noe som jeg var helt imot. Han rekker jo ikke å bruke den likevel sånn som han fyker rundt overalt, men greia er at han er sykt glad i å ha prosjekter både hjemme og på hytta;) Denne har han selv laga i stavlaft og felt inn rundåser i toppen. Den er bygga litt inn i bakken og lecamuren skal han plastre med stein. Mangler en del før det er ferdig. I front skal det være 2 dørar som kan åpnes helt. Dere kan skimte dørene gjennom vinduet. Det er faktisk de 2 gamle verandadørene fra huset vårt i byen med kryssglass. De er litt for høye, men jeg har tenkt å få skifta litt glass i de samt kutte høyden litt.  I tillegg få tak i smijernshenglser, lås og hvitmale de. Mekke litt og gjenbruke litt. Vet ikke helt om det går, men skal prøve.

Foran er det allerede lagt skifer på et platå hvor det er plass til bord og benker. Inni furte bua skal det være benker på 3 kanter og et ildsted i midten med en røyk-hette som går opp gjennom taket. Varmekabler i skifergulv. Torv på taket. Blir sikkert ferdig ….en gang….

Når jeg nevner at det fortsatt mangler listverk på soverom på hytta samt at badstua heller ikke er ferdig, så skjønner dere sikkert at jeg var litt imot å bygge den furte bua. Badstua er bygga som en egen liten bygning og er tatt i bruk men mangler dusj og en del finish;) Jeg er litt mer tilhenger av å gjøre ferdig et prosjekt helt før en begynner med noe nytt samt vedlikehold. Gubben vil bare bygge bygge.

Skigarden rundt hytta har han også satt opp selv.

 

9 thoughts on “Furte bua

 1. Er sikker på at furte bua blir flott, men skjønner godt at du gjerne vil ha andre prosjekter ferdigstilt først:)
  Ha en fin kveld.
  klem fra marilyn

 2. Må vera greit å ha ein mann som er så handy og kan gjera så masse sånt sjølv då… Men, kan godt forstå frustrasjonen på at ting aldri blir heilt ferdig, bare sånn nesten… :-)
  Ser no ut for å bli ei flott bu då, så får no tida vise om den blir brukt til furting eller gilde… ;-D
  Klems

 3. Hvor stort er skapet? Gammelt? Vanskelig å si uti fra bildet…Har du flere bilder?
  Jeg kommer gjerne innom igjen…Påskeklem fra Hanna

  • Skapet er: 97 cm bredt, 63 cm dypt og 73 cm høyt. Tipper det er fra når huset er bygga 1923. Har jo også et bord med sinktopp som er blogga tidligere samt ei lita hylle. Samme maling på disse tingene.

 4. Hei :-)

  Tusen takk for koselig kommentar på siden min :-) slik varmer. Så godt at det endte godt med hunden din :-)
  Koselig blogg du har og kjempefint skap :-) Vet ikke pris på slik..for det er så forkjellig.

  Ha en flott torsdag :-)

 5. Heisan,,

  Vil si tusen takk for en flott kommentar hos meg =) Det varmer altid!! Det er nok litt vrient å finne en riktig pris på et skap.

  Såg i et ukeblad for noen år siden…det var noen som hadde sendt inn bildet av et arvet skap….de likte det ikke så de ville selge det . Men da kom det en kommenar at det burde de ikke gjøre pga. verdien var ca, 300 000.- Men det gjør det jo nesten mer vrient å selge det….

  Lykke til i alle fall =9 Og ha en deillig PÅSKE!!!

  Klemz

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s