Jeg driver å lager et utkast til innredning av et vaskerom som tilhører en venninne. Litt utfordring pga av at plassen er liten samtidig som vaskerommet skal inneholde både dusj, tørkeskap, vask, toalett og vaskemaskin/tørketrommel. Toalettet må i tillegg stå der det står;)

 

Tegninga er laget i Viseno professional: http://pro.viseno.com/   www.viseno.no 

mer under her…..


I hjørnet blir det smartest med ett dusjkabinett med hjørneinngang og mål 80 x 80 cm. Noe likt dette: http://www.hafabad.no/web/Dusjkabinett/ICELAND_CORNER-305.aspx Ved å velge hjørneinngang på dusjkabinettet så kan skap fint plasseres inntil kabinettet. Dette er heller ikke en dusj som vil bli brukt hver dag.

Med behovet for skapplass så er det ikke hensiktsmessig med dusjhjørne som har glassdører som kan foldes inn til veggen. Det skaper gulvplass når dusjen ikke er i bruk, men det vil nok bli for mye vannsøl til at det kan stå såpass tett inntil skapet.

Den eneste benkeplassen på vaskerommet vil være ved vasken. Det er tenkt bare en litt dyp vaskekum som kan brukes både som vask og utslagsvask. På tegninga fremkommer det som 2 kummer. Det blir liten benkeplass og da kan en f.eks komplettere med noe sånt:

http://www.asko.org/  Sorteringsskuff som monteres mellom vaskemaskin og tørketrommel som er i søyleløsning.

Noen litt friske fargerike detaljer kan passe flott:  www.vipp.com 

Hvite mosaikkfliser til veggene og kanskje velge nøytrale lysegrå på gulvet, alternativt bruke en fresh farge som turkis. F.eks turkis på gulvet samt mellom overskap og vask. Det går også å ha den ene veggen helt turkis samt gulvet. Det kan jo kombineres i uendelig mange kombinasjoner og farger men med overvekt av det lyse siden rommet er så lite. Fordelen ved å velge helt nøytrale farger, er at det blir veldig tidløst. Putt heller på litt farger på kurver, bokser, matter, såpedispenser etc.

Skapet under vasken kan også romme skittentøyskurv isteden for å ha den stående ute på gulvet. Plass over dør og på vindusvegg kan utnyttes til å plassbygge hyller for optimalt å utnytte plass til feks skobokser ala dette:

Bilde fra www.finn.no  alternativt bruke metallbokser fra Ikea på toppen av de hyllene:

Bilde fra www.ikea.no

Speil kan festes på veggen under vinduet eller på overskapet. Kommer an på hvor høyt overskapet blir montert.
Downlights i taket hadde vært pent dersom det er gjennomførbart samt lys under overskap ved vasken.

Dette er forslag nr 2 som jeg har laga. Det første forslaget hadde dusjen i motsatt kant av rommet og stort hjørneskap der dusjen er plassert nå. Vask på vindusveggen.

Jeg synes vel dette forslaget er bedre med tanke på enklere gjennomføring samt at det ble litt bedre benkeplass.

Bare gøy hvis noen har innspill på annen måte å løse dette på:)

Reklamer