Det gamle «pikeværelset» i 1.etg er ferdig renovert nå. I utgangspunktet var rommet veldig lite. Pikeværelset er nederst i høyre hjørne på plantegninga under. For at vårt soverom skulle få litt mer størrelse har vi også benytta «anretningen» like utenfor pikeværelset samt flytta veggen sånn at en del av den gamle spisestuen er blitt med i det nye arealet som utgjør vårt soverom idag.

 

Her er bilde av den gamle anretningen.

 

Litt synd at de morsomme skuffene måtte fjernes, men det var ikke noen annen utvei. Etterisolering og fullstendig riving av gulv gjorde at den måtte ofres. Jeg har tatt vare på skuffene i håp om at de kan brukes til noe senere. I 2. etg. har vi en lignende anretning stående som jeg håper på å kunne beholde. Pusse den opp og ordne med noen litt gammeldagse knotter isteden for plastikkhåndtakene som er montert sånn som den står idag.

Før-bilde soverom

 

Direkte lækkert;) Her er den gamle veggen mellom soverom og spisestue fjerna samt anretningen. Gulvet er begynt å bli revet opp og stubbloftsleira er avdekka. Hele plankegulvet ble fjerna og sugebil kom dagen etter for å suge opp all stubbloftsleira.

Vinduskarm uten vindusforing.

Dette er vinduet der anretningen sto før.

Knagger på soverommet.

 

Skap langs hele veggen inn mot stua som omrammer hodegjerde på senga. Over senga er det valgt skap med dybde 30 cm. Pax-skap fra Ikea.

Veggen er malt i kakao-farge. Veggplater er latte. Takhøyden i rommet er 265 cm og det gjør at det ble åpning mellom skap og tak. Dette er bygga inn med en ekstra foring og listverk. Skikkelig home-made løsning som jeg synes fungerer helt flott.

 

Belysning ved senga er kjøpt på Skeidar. Takbelysning er wire-belysning som i de andre rommene.

 

Sengeteppe fra Åhlens, puter kjøpt hos Hilmers hus. Senga er bygga opp med sengeskuffer under på begge sider til å lagre pledd, puter etc. Soverommet er ganske lite men masse skap og skuffer. Det er også plassert en kommode, Pax fra Ikea, under det lille vinduet hvor anretningen sto før.

Natta:)

 

 

Reklamer