Dette er kopi av den originale tegningen av huset datert 1923. Akkurat disse tegningen gjorde at jeg ble temmelig «forelska» i huset og vi bestemte oss etterhvert for at JEPP…vi gyver løs:)  Huset ligger veldig sentralt i Trondheim med hage og grenser inn mot andre koslige nabohager (og koslige naboer:).  Alt måtte gjøres med huset. Det som er gjennomført er: Drenering, skiftet ytterpanel, etterisolert, skifta vinduer til tidsriktige vinduer, senket stålpipe ned i gammel teglstenspipe, bygget dobbel-garasje,  totalrenoverte hele 1. etg. Med totalrenovering i 1. etg. menes, fjernet stubbloftsleire i gulv, isolert og lagt varmekabler under flis og parkett, bygd lydhimling mellom 1. og 2. etg. nytt kjøkken, nytt bad, nytt soverom og stue.

 

På tegningen synes såvidt en liten detalj på felt under vindu i karnappet. Der har jeg benyttet gipsrose som detalj sånn at det ble litt likt det gamle. https://nr14.wordpress.com/2010/01/13/laga-gipsrose-til-pynt-pa-utbygg/ Samme lille detalj har jeg brukt på den plassbygde benken i karnappet på stua og på utbygget.  Enkelt og effektfullt:)

Den overbygde verandaen er omgjort i samråd med byantikvaren. Der har vi valgt å bygge inn verandaen for at det skulle bli en del av stua. Det angrer vi ikke på. 

Huset er en 2-mannsbolig og som det vises av tegningene er 1.- og 2. etg tilnærmet helt identiske når det gjelder rominndeling. Vi benytter hele huset selv.

I 1923 var det ikke vanlig å ha bad i leiligheten men i kjelleren er det 2 avlukker med klossett;) Når vi tok over huset så var det laget bad i hver etasje der hvor KOTT er inntegnet med litt utvidelse av dette. Badet i 1. etg så slik ut:

Når det gjelder 1. etg. så har vi laget vårt bad der kjøkkenet er på tegninga. https://nr14.wordpress.com/2010/01/12/f%c3%b8retter-bilder-pa-badet/ Soveværelse er kjøkken ,https://nr14.wordpress.com/husets-historie/kjøkken/  stue er fortsatt stue pluss utbygg på verandaen. 

 

Den bittelille pikeværelset og anretningen er blitt soveværelse men vi har flyttet veggen litt mellom pikeværelse og stue for å få mer plass på soverommet. Vegg mellom stuene er fjernet….likeså mellom stue og det gamle soveværelset. Det er kun bærevegger midt i huset mellom piper og ut. Entreen er fortsatt entre men i tillegg er det skyvedører med inngang fra kjøkkenet. https://nr14.wordpress.com/2009/10/26/entreen-f%c3%b8r-og-etter/ 

Ungene utfolder seg i 2. etg. inntil videre. Renoveringen der er ikke helt ferdig og blant annet kjøkken gjenstår.

Det var en liten oppsummering:)

 

Flere bilder av huset i denne artikkelen i Aftenposten: FORNYET HUSET TILBAKE TIL START

 

 

 

 

 

Reklamer