På tur hjem fra hytta tidligere denne uka, så begynte vi å planlegge renovering av soverommet til vår 12-åring. Da vi flytta inn i huset for et halvt år siden var det laminatgulv som var lagt oppå teppegulv, malt tapet og avskallet maling her og der. Hvitmalte vegger, så fargen var grei nok. Planen var å renovere ett og ett rom i 2. etg på huset vårt når vi var helt ferdig nede i 1. etg. For å si det sånn, det ble plutselig forandring i planene igår. Gubben dro på shopping og kom hjem med Glava og trevirke. Etter noen dager på hytta så bobla han litt over av tiltakslyst igjen og vil nytte kommende fridager til å starte på det soverommet. Listverk etc som mangler nede i stua, kjøkken og på bad får vente.

Vinduet på rommet ble skifta tidligere i høst. Gulvet skal rives ut og teppegulvet under. På veggene mot yttervegg skal det rives av helt til stående planken blir avdekka. Det er et tykt lag med tapet og papp før en kommer inn på trepanel (kaller det bare «dass-panel»..vet ikke helt hva annet det kalles). Sjøgrønn farge på dette rommet i gamle dager. Vi kunne fint ha beholdt panelet egentlig hadde det ikke vært for at det skal lektes ut og isoleres med 5 cm isolasjon mot ytterveggene.

Denne sjøgrønne veggen er den samme som den på de øverste bildene med det skapet og bokhyllene. Akkurat nå blir dette panelet også fjerna.

Taket skal fores ned 15 cm. Idag er det en takhøyde på ca 280 cm.  Rommet totalt sett er vel sånn ca 10 kvadratmeter. 

Skal ta flere bilder etterhvert og samtidig skal jeg hastig gruble litt på hvordan det skal innredes. Dette prosjektet ble jo bestemt så fort at alt ikke er helt planlagt.

 

Reklamer