Vårt første eksperiment ble gjennomført tidligere idag. Frøkna i huset ville absolutt at vi skulle prøve å bake pizza i bakerovnen. Akkurat det var ikke gjort så veldig kjapt. Det er nemlig ingen kjapp måte å lage pizza på, men definitivt veldig gøy og koselig.

Gubben bar inn et lass med god bjørkved. Hovedkammeret i ovnen måtte fyres i noen timer først.

Photobucket

Når ovnen var gjennomvarm ble det lagt enda mer ved i hovedkommeret på ovnen. I tillegg la vi ved i selve bakerovnen. Ikke store vedskiver, men litt mer oppflisa bjørkeved. Ovnen begynte virkelig å få opp stimen ja.

Photobucket

Når veden i bakerovnen var nesten oppbrent, ble resten av glørne skyvd ned i ei luke i bakerovnen. Glørne falt da ned i hovedkammeret på ovnen.

Photobucket

Det er rimelig varmt når dette blir gjort og ovnen er klart til å stekes i.

 

Photobucket

 

Frøkna slumper fælt når hun baker, men resultatet blir veldig bra;)

Photobucket

Det var litt vanskelig å vite hvor lenge pizzaen skulle stekes, men med litt sniktitting inn i ovnen underveis, så ble det helt perfekt.

Photobucket

Resultatet ble absolutt vellykket selv om det var første forsøk. Dette skal vi helt sikkert gjøre igjen om ikke så veldig lenge. ¨

 

Neste gang har vi lyst til å prøve Ciabatta eller noe lignende.

En ulempe med hele greia da….det er fryktelig varmt i stua nå. Greit å vente med mer baking til det kanskje er litt kaldere ute.

Reklamer