Gammel tegning og planløsning fra 1923 pluss før/etter bilder

 

Dette er kopi av den originale tegningen av huset datert 1923. Akkurat disse tegningen gjorde at jeg ble temmelig «forelska» i huset og vi bestemte oss etterhvert for at JEPP…vi gyver løs:)  Huset ligger veldig sentralt i Trondheim med hage og grenser inn mot andre koslige nabohager (og koslige naboer:).  Alt må gjøres med huset. Det som er gjennomført er: Drenering, skifta ytterpanel, etterisolert, skifta vinduer til tidsriktige vinduer, senka stålpipe ned i gammel teglstenspipe, bygga dobbel-garasje, snart ferdig å totalrenovere hele 1. etg. Med totalrenovering i 1. etg. menes, fjerna stubbloftsleire i gulv, isolert og lagt varmekabler under flis og parkett, bygd lydhimling mellom 1. og 2. etg. nytt kjøkken, nytt bad, nytt soverom og stue.

 

På tegningen synes såvidt en liten detalj på felt under vindu i karnappet. Der har jeg benytta gipsrose som detalj sånn at det ble litt likt det gamle. http://nr14.wordpress.com/2010/01/13/laga-gipsrose-til-pynt-pa-utbygg/ Samme lille detalj har jeg brukt på den plassbygde benken i karnappet på stua og på utbygget.  Enkelt og effektfullt:)

Den overbygde verandaen er omgjort i samråd med byantikvaren. Der har vi valgt å bygge inn verandaen for at det skulle bli en del av stua. Det angrer vi ikke på. Over den innbygde verandaen vil vi etterhvert nå bygge gelender til balkong med utgang fra 2. etg.

Huset er en 2-mannsbolig og som det vises av tegningene er 1.- og 2. etg tilnærma helt identiske når det gjelder rominndeling. Vi benytter hele huset selv.

I 1923 var det ikke vanlig å ha bad i leiligheten men i kjelleren er det 2 avlukker med klossett;) Når vi tok over huset så var det laga bad i hver etasje der hvor KOTT er inntegna med litt utvidelse av dette. Badet i 1. etg så slik ut:

Når det gjelder 1. etg. så har vi laga vårt bad der kjøkkenet er på tegninga. http://nr14.wordpress.com/2010/01/12/f%c3%b8retter-bilder-pa-badet/ Soveværelse er blitt mitt kjøkken ,http://nr14.wordpress.com/husets-historie/kjøkken/  stue er fortsatt stue pluss utbygg på verandaen. Her et kveldsbildet fra karnappet:

 

Den bittelille pikeværelset og anretningen er blitt mitt soveværelse men vi har flytta veggen litt mellom pikeværelse og stue for å få litt mer plass på soverommet. Vegg mellom stuene er fjerna….likeså mellom stue og det gamle soveværelset. Det er kun bærevegger midt i huset mellom piper og ut. Entreen er fortsatt entre men i tillegg er det skyvedører med inngang fra kjøkkenet. http://nr14.wordpress.com/2009/10/26/entreen-f%c3%b8r-og-etter/ 

Ungene utfolder seg i 2. etg. inntil videre og renoveringa der har såvidt starta med oppussing av minstens soverom som er «pikeværelse» i 2. etg. Der er også veggen flytta litt ut mot stua for å skape mer plass på soverommet.

Det var en liten oppsummering:)

 

 

About these ads

2 tanker om “Gammel tegning og planløsning fra 1923 pluss før/etter bilder

  1. Du blir nok min inspirasjon om å komme skikkelig i gang med skriving på Lunheim:-) Huset der er fra 1916 og jeg tror vi må gjøre nokså det samme med huset vårt.

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s